Zájem o Ostravu mezi zahraničními turisty roste. Informační centrum rozšiřuje služby

11. červenec 2017

Stále více turistů míří na dovolenou do Ostravy. Potvrzují to statistiky Ostravského informačního centra. Do krajské metropole nejezdí ale jen návštěvníci z republiky ale například z Polska, Slovenska ale také asijských zemí nebo z USA.

Podle průvodců jsou návštěvníci často překvapeni čistotou města nebo bohatou zelení a zajímavými industriálními památkami. Letos informační centrum připravilo například speciální zvýhodněné vstupné nebo prodlouženou otevírací dobu radniční věže.

„Tady se dívám na ty hory, na všech jsem už byl. Vidíte tady od polských hranic až po Javorník,“ říká pan Petr, který si na věž Nové radnice udělal výlet z Karviné.

Na věž zavítal i pan Jakub se svými dvěma kamarády. „Kamarádi sem přijeli na takový menší výlet z Prahy, chtěl jsem jim ukázat kus svého rodného města. Myslím, že tohle místo je na to úplně ideální. A pak se ještě vypravíme na haldu Emu,“ říká pan Jakub.

„Mezi ty nejdůležitější a nejpraktičtější novinky patří prodej vstupenek na našich informačních centrech i do atrakcí v Dolní oblasti Vítkovic. Návštěvníci si můžou třeba koupit společnou vstupenku na Bolt Tower a tady k nám na vyhlídkovou věž,“ říká Jiří Šimon.

Multifunkční aula Gong při pohledu z Bolt Tower

„Během léta jsme ale přichystali prodloužené otevírací hodiny vyhlídkové věže, takže bude možnost si ve třech termínech prohlédnout Ostravu už zahalenou do barev noci,“ dodává průvodce.

Největší nápor turistů tady průvodci očekávají tradičně během festivalu Colours of Ostrava.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio