Zdravotní sestra Naďa Tomčíková v Koktejlu. Téma k rozhovoru určilo vlakové neštěstí ve Studénce

19. únor 2018

Osmého srpna 2008 10:30 – tento den a čas si velmi detailně pamatuje spousta lidí. Zejména cestující ve vlaku, který narazil do spadlé mostní konstrukce ve Studénce. Určitě jste v uplynulém čase natrefili na jméno a tvář zdravotní sestry paní Nadi Tomčíkové.

Dáma, která poskytovala první pomoc a z toho dne si pamatuje každou vteřinu, ačkoliv mezi následky nehody u ní patří výpadky paměti nebo obava cestovat vlakem i autem.

„Pamatuju si ten den do poslední vteřiny. Koupila jsem jízdenku, telefonovala dceři, pak nastoupila do vlaku, seděla jsem ve směru jízdy, vím, kdo seděl naproti mě a jak postupně přistoupily dvě ženy. Věděla jsem, že pojedu přes hodinu, ještě jsem telefonovala, že už sedím a budu si číst. To byl plán. Za 20 min bylo všechno jinak...“ popisuje osudové okamžiky paní Tomčíková.

Přežila, měla štěstí. I po deseti letech je hovor o té události pro ni emotivní, ačkoliv jí pomáhá mluvit o tom. Jak vám několik vteřin otočí život naruby a jak už vždycky bude jiný. Poslechněte si koktejlový rozhovor s paní Naďou Tomčíkovou.

autor: hup
Spustit audio