Zpěvačka ZAZ přivezla do Ostravy kousek Paříže

2. prosinec 2015

Francouzská zpěvačka ZAZ si znovu podmanila Ostravu. Hvězda dvou ročníků Colours of Ostrava zazpívala v Ostravě opět v úterý večer. Poprvé ale na samostatném koncertu a před zaplněnou vítkovickou Arénou.

Kromě skladeb ze svého posledního alba Paris přivezla i osobitou videoprojekci, díky které jste si mohli připadat jako v Paříži. Originální minifilm z pařížského prostředí doplnila ZAZ hned na úvod svým novým hitem - Paris sera toujours Paris.

Do Ostravy zpěvačka dorazila po dvou pražských koncertech a podobně jako ve Foru Karlín i tady publiku zazpívala jak novinky z posledního alba, ve kterém vzdává hold Paříži, tak i největší hity z desek přechozích.

Ostravské publikum si zpěvačka, vlastním jménem Isabell Geffroy, poprvé podmanila v roce 2012, kdy zazářila na Colours of Ostrava. Na sólovém koncertu ji ale místní fanoušci viděli poprvé.

„Bylo to super. Viděla jsem ji poprvé a bylo to úplně nejlepší. Nejvíce mne oslovilo, jak byla aktivní a komunikativní,“ pochvaluje si jedna z oslovených fanynek. „Efekty byly super, jsem nadšený,“ dodává další fanoušek.

Zajímavostí ostravské koncertu bylo i to, že na něm ZAZ veřejně podpořila dvě české neziskové organizace - olomoucké Tyflocentrum a projekt Celé Česko čte dětem. Zařadila je tak do svého charitativního projektu Zazimut.

A dárek si z koncertu odváží i Český rozhlas Ostrava. „Je to velká fotografie ZAZ z loňských Colours. Ta fotka má rozměr asi metr a půl krát metr a povedlo se nám dostat i podpis s věnováním pro Český rozhlas Ostrava. Fotografie bude umístěna u vstupu do Studia 1,“ vysvětluje ředitel stanice Josef Podstata.

Už teď pro vás připravujeme také exkluzivní rozhovor, který zpěvačka poskytla pouze Českému rozhlasu Ostrava.

autor: Kateřina Daňková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.