Papájová pěna s para ořechy
Papája je exotický aromatický plod plný vitaminů. Jeho dužina je lahodná sama o sobě, ale můžete ji rozmixovat s dalšími surovinami a připravit si zdravý ovocný dezert. Zkuste třeba pěnu s para ořechy podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.
- 1 papája
- 1 hrnek para ořechů
- 2 čerstvé datle
- šťáva a kůra z jedné limety
Para ořechy přes noc namočíme.
Papáju oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky.
Ořechy slijeme a s datlemi, papájou a šťávou z limetky mixujeme v mixéru. Zdobíme kůrou z limetky a jedlými květy.
Před podáváním necháme vychladit v ledničce.
Související
-
Levandulový chia pudink s borůvkovým smoothie
Nejmodernějším pokrmem ze zdravých chia semínek jsou takzvané chia pudinky, husté nevařené krémy. Existuje řada variací, zkuste třeba recept s příchutí levandule a borůvek.
-
Kari z vepřového masa s pomelem
Konzumace velkého citrusu pomela prospěje imunitnímu systému, střevům, srdci, kostem i pokožce. Zakomponovat ho můžete třeba také do masového jídla.
-
Limetkovo-medové kuřecí kousky s avokádovým dipem
Lehce stravitelné drůbeží maso s omáčkou z avokáda může být skvělou zdravou večeří. O svůj recept se podělila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.