Papájová pěna s para ořechy

Papája je exotický aromatický plod plný vitaminů. Jeho dužina je lahodná sama o sobě, ale můžete ji rozmixovat s dalšími surovinami a připravit si zdravý ovocný dezert. Zkuste třeba pěnu s para ořechy podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 1 papája
  • 1 hrnek para ořechů
  • 2 čerstvé datle
  • šťáva a kůra z jedné limety

Para ořechy přes noc namočíme.

Papáju oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky.

Ořechy slijeme a s datlemi, papájou a šťávou z limetky mixujeme v mixéru. Zdobíme kůrou z limetky a jedlými květy.

Před podáváním necháme vychladit v ledničce.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.