Hasiči z Bystřece přivezli z finále stříbro

29. červenec 2016

Soutěž sborů dobrovolných hasičů z Pardubického kraje Dobráci roku zná svého vítěze. Nejvíc platných SMS hlasů zaslali posluchači Českého rozhlasu Pardubice sboru z obce Bystřec, celkem to bylo 3088 textových zpráv.

Právě hasiči z Bystřece 25. června vybojovali na celostátním finále v Nymburce druhé místo! Více o finále si přečtěte zde.

V Bystřeci si tak na konci prázdnin užijí oslavu pro celou obec plnou piva, grilovaného masa a hudebních vystoupení. Vítězové regionálního kola se navíc zúčastnili národního finále, které se uskutečnilo 25. června v Nymburce a vybojovali zmiňované druhé místo. Tento tým si tak bude moci vybrat hasičské vybavení za 100 tisíc korun.

Druhým sborem v hlasování byl ten z Městečka Trnávka (2100 hlasů), na třetím místě skončili hasiči ze Zderazi (1489 hlasů). Kompletní výsledky najdete zde.

Soutěž Dobráci roku probíhala od září 2015 do května 2016, náš štáb navštívil celkem 40 sborů dobrovolných hasičů, které byly vylosované v živém vysílání ze všech přihlášených.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.