Barvy Pardubického kraje hájí Stradouň

29. září 2016

Hasiči ze Stradouně na Vysokomýtsku bojují o titul Dobrovolní hasiči roku 2016. Je to jediný sbor v Pardubickém kraji, který se dostal do užšího kola ankety Dobrovolní hasiči 2016.

Anketu vyhlašuje spolek Svatý Florián - Dobrovolní hasiči roku. Přihlásilo se do ní na osmdesát sborů, odborná porota pak hodnotila dvacet pět nejprofesionálněji provedených zásahů a stejný počet preventivních a výchovných akcí. Do užšího kola postoupilo dvacet pět sborů.

Hasiči hlídají obec 126 let

Sbor dobrovolných hasičů ve Stradouni byl založený v roce 1890. Po požáru č.p. 64, na návrh starosty Stratílka, byla zakoupená čtyřkolová stříkačka firmy Smékal. Do hasičského sboru se přihlásilo 40 zájemců, přijato ale bylo jen 26 členů.

Stradouňští hasiči jsou připravení chránit nejen životy a majetek lidí, ale jejich sbor je i významným spolkem pro společenský život v obci. V současné době je jediným činným spolkem, který se stará o kulturní, společenské a tradiční akce. Členové SDH se každoročně účastní různých soutěží v hasičských dovednostech, několika memoriálů, pohárů a okresní soutěže. Jednotka sboru je podle poplachového plánu Pardubického kraje zařazena jako Jednotka Požární ochrany V.


Hlasujte v anketě!
Hlasovat můžete prostřednictvím hlasovacího formuláře přímo na stránkách ankety www.adhr.cz nebo pomocí SMS ve tvaru HASICI SVC2 na číslo 900 77 06.

Anketa Dobrovolní hasiči roku

V anketě Dobrovolní hasiči roku už pošesté mohou finalisté, kteří se umístí na 1. až 3. místě, získat finanční prostředky na hasičské vybavení a věcné dary. Výsledné pořadí určí veřejnost svým hlasováním. Hlasování bude ukončené 15. října v poledne. Mezi vítěze bude rozděleno 1 750 000 Kč a věcné prostředky k zásahu v hodnotě 600 000 Kč.

Výsledky ankety budou vyhlášené ve středu 16. listopadu v brněnské Laser Show Hall.

autor: BRA
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.