Tým Českého rozhlasu součástí unikátního maratonu handicapovaných cyklistů

30. červenec 2014

Dnes odstartoval pětidenní Opel Handy Cyklo Maraton, ve kterém má zastoupení také Český rozhlas. Součástí týmu Českého rozhlasu je handicapovaný jezdec Jakub Molin.

Tento unikátní závod smíšených týmů zdravých a handicapovaných cyklistů je dlouhý 2222 km s časovým limitem 111 hodin. Český rozhlas je generálním mediálním partnerem, především na svých regionálních stanicích.

Za Český rozhlas Pardubice se do závodu přihlásila Drahomíra Bačkorová.

Opel Handy Cyklo Maraton je 2. ročník cyklistické pouti napříč Českou a Slovenskou republikou. Akce začala ve středu 30. července v 8.00 hodin na Staroměstském náměstí. Myšlenkou závodu je spojit zdravé a handicapované cyklistické nadšence a vytvořit týmy, schopné fungovat i v extrémních podmínkách. Letošního ročníku se zúčastní celkem 29 týmů a jedním z nich je právě tým Českého rozhlasu.

„Na trase napříč Českem a Slovenskem bude 24 povinných průjezdních bodů, ty je potřeba najít a potvrdit jejich průjezd razítkem. Naplánovat maraton tohoto typu není vůbec snadná záležitost. Museli jsme předem prodiskutovat jednotlivé úseky trasy, strategii, možné komplikace a další nástrahy. A protože se jede maraton nonstop, museli jsme vyřešit i noční střídání,“ popisuje přípravy kapitán týmu Českého rozhlasu Jiří Kánský, jinak analytik programu regionálních stanic.

cyklomaraton - průjezdní body

Jedeme i Pardubickým krajem

Trasa jízdy vede i naším krajem! V sobotu 2. srpna ve večerních hodinách jsou naplánována dvě průjezdní místa. Ve 20:30 by cyklisté měli dorazit do Hamzovy odborné léčebny v Luži a ve 21:30 do centra Kosatec ve Sladkovského ulici v Pardubicích. Časy jsou ale pouze orientační a bude záležet především na podmínkách a samotných jezdcích.


Každý tým vyjadřuje jízdou svou podporu jednomu handicapovanému, tým Českého rozhlasu pomáhá Jaroslavu Pilařovi. Nedávno utrpěl úraz právě na kole a je odkázán na invalidní vozík. Co přesně se mu stalo a jaké jsou jeho koníčky, můžete vidět na internetových stránkách maratonu.

Cílem závodu je park Ladronka v Praze, kde se v neděli 3. srpna 2014 od 16.00 hodin bude konat i slavnostní ukončení. Nebude chybět koncert Monkey Business a The Tap Tap. Vstup zdarma.

Tým ČRo tvoří:
Jezdci: Jakub Molin (člen týmu jedoucí na handbiku), Miroslav Hostaša (administrátor IT, ČRo Ostrava), Zdeněk Levý (ředitel regionálního studia ČRo Plzeň), Pavel Maršát (vedoucí programu ČRo Plzeň), Jan Pácha (webeditor ČRo Sever), Ivo Opletal (redaktor zpravodajství ČRo Olomouc), Drahomíra Bačkorová (vedoucí redakce zpravodajství ČRo Pardubice), Václav Mikšátko (vedoucí podpory programu ČRo Regina).
Velmi důležitou roli hrají také řidiči Zdeněk Bláha (dispečer), David Štichauer (specialista správy majetku) a manažer pro komunikaci Michal Plšek.

autor: Oddělení komunikace
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.