Ladislav Špiner – herec Východočeského divadla

10. květen 2012

Držitel Thálie je premiérovým hostem, který přijal pozvání na Rande

Pochází z Ústí nad Labem, kde se narodil ve znamení raka v roce 1977. Tady odmaturoval na chemické průmyslovce a chvíli studoval i na VŠCHT. Během střední školy začal s pantomimou, logicky se tedy začal věnovat herectví. Absolvoval Vyšší odbornou školu hereckou v Praze ve třídě Marie Málkové a Jana Vlasáka. Po absolutoriu na VOŠH v roce 1999 nastoupil do Slezského divadla v Opavě, kde vydržel pět let. Následně nastoupil do olomouckého divadla, kde se setkal se zajímavými režisérskými osobnostmi. Na Hané poznal pardubického režiséra Jiřího Seydlera, který ho pozval k hostování v Pardubicích. Od září 2007 je zde ve stálém angažmá. Velmi rychle se vypracoval v hereckou osobnost a jde z role do role.

Ve svých 34 letech má za sebou řadu úspěchů. Vloni obdržel prestižní divadelní cenu Thálie pro mladého činoherce do 33 let. Letos byl na Thálii dokonce nominován v hlavní mužské činoherní kategorii. Je také čtyřnásobným divácky nejoblíbenějším hercem Východočeského divadla.
Seznamte se s Ladislavem Špinerem, kterého si na Rande pozvala Jolana Voldánová.

V dalším díle Rande s Jolanou uslyšíte povídání se spisovatelem, autorem populární pentalogie Básníci Ladislavem Pecháčkem.

Spustit audio