Nedobytný alobal

Určitě jste se s tím setkali také. Koupíte alobal, a když do něho něco rychle potřebujete zabalit, zjistíte, že začátek role alobalu, je přelepený bílou samolepkou. Někdy je samolepka krátká a dá se sundat snadno, někdy je ale nalepená kolem celé role, a když ji horko těžko sundáváte, podaří se vám alobal proděravět a znehodnotíte někdy i půl metru.

Mockrát jsem si říkala, sakra, já jim napíšu! Proč to na tu roli vůbec lepí?! Občas si totiž koupím alobal, který není zalepený ničím a jeho začátek je zastřižený do vroubků, takže není problém ho začít hned odmotávat!

Ale znáte to, nadáváme, ale stejně nikam nenapíšeme…

A pak jsem si jednou koupila alobal v naší zálabské samoobsluze.

Doma jsem si nachystala potraviny, které jsem do něho potřebovala zabalit a schovat do mrazáku, sundala jsem obal z alobalu a... ajajajajajaj!

Tentokrát tam nebyla bílá samolepka, ani krátká, ani delší! Tentokrát někdo na začátek role alobalu flákl kus lepidla, které se prosáklo dovnitř!

Odmotala jsem půl metru, metr, dva metry, a alobal se pořád odvíjel s velikou dírou uprostřed. Když jsem takhle začínala odmotávat čtvrtý metr potrhaného alobalu, praštila jsem zbytkem o zem, našla si na obalu webové stránky a napsala jsem mail.

„Koupila jsem si dneska alobal. Na obalu je vaše firma uvedená jako distributor. Balení alobalu, podle mě, většinou navrhují mimoni, kteří v životě alobal nerozbalovali, protože jinak by nemohli začátek alobalu, který je namotaný na roli, přelepit samolepkou, která nejde strhnout! A pokud ji strhnete, proděravíte někdy i metr alobalu! Ale ne všichni pracovníci kolem alobalu jsou mimoni. Ti, co mají větší IQ, prostě natočí na roli 10 metrů alobalu, frknou ho do obalu a tečka! NEZALEPUJÍ ZAČÁTEK ALOBALU NIČÍM!!! A taková firma u nás EXISTUJE, představte si to! Mockrát jsem se nad přihlouplými samolepkami rozčilovala, ale dneska už toho bylo příliš!

Dneska na alobalu nebyla samolepka, kdepak! Dneska nějaký potměšilý alobalista prskl na začátek alobalu sajrajt, což má být asi lepidlo a já, zákaznice, která si ten váš pitomě zadělaný alobal koupila, se prostě k tomu, abych ho NORMÁLNĚ začala odmotávat z role, NEDOSTANU! Prostě to nejde!

To debilní lepidlo je skrz naskrz až k papírové roli, na které je alobal namotaný a tak furt odmotávám alobal s velkou dírou! Furt!

Víte, pánové, jsem klidná, poetická žena. Spisovatelka. Pracuju celý život v divadle. Umění je mi blízké. Jsem povznesená nad všednostmi života a byla jsem až do dnešního dopoledne přesvědčená, že mě v mém věku už nic nemůže nějak extra vytočit, ale jak vidíte, dneska mě vytočila poslední alobalová kapka! Vlastně kapka ne! Kdepak kapka! Flákanec lepidla mě vytočil! Zdraví vás Irena Fuchsová.“

Odpověď přišla vzápětí.

„Zdravím vás, paní Fuchsová! Vy jste se na nás ale pěkně rozzlobila! Omlouvám se za způsobené problémy, jsme pouze distributoři, jak je na obalu uvedeno, váš alobal ale rádi vyměníme, o problému jsem s výrobcem právě teď mluvil, a další dodávka od dodavatele bude již v pořádku. Ještě jednou se omlouvám. S pozdravem Radek Pospíšil.“

Ten pán mi druhý den nechal v zálabské samoobsluze osm rolí NEZALEPENÉHO alobalu, který šel nádherně odmotávat. Byla jsem velmi spokojená, na rozdíl od mé dcery.

Když jsem jí, do její kuchyně, přinesla čtyři role alobalu a převyprávěla jí svůj alobalový příběh, Rituška se pohrdavě nad alobalovou nadílkou ušklíbla.

„Alobal, jo? Mami, tos nemohla reklamovat něco jinýho?“

Spustit audio