Blíží se Dny zdraví. Nabídnou každému něco

24. listopad 2015

Kdo by nechtěl zůstat zdravý… Právě na to tak trochu spoléhají organizátoři akce, které bude ve čtvrtek a v pátek patřit pardubický Dům techniky.

Proč zrovna tyto prostory, vysvětluje Daniela Fikejsová: „Dům techniky má velkou tradici v pořádání vzdělávacích akcí, kurzů, seminářů, konferencí, kongresů. K tomu patří taky odborné výstavy. Tato je určená pro širokou veřejnost, které není lhostejné její zdraví a která se snaží žít zdravým životním stylem. Určitě tam bude spousta diagnostických záležitostí nebo možností, jak se dovědět o léčbě. Zaujmout může třeba měření tlaku nebo diagnostika pánevního dna. Objeví se tam taky alternativní způsoby léčby.“

Čtěte také

Dorazí skoro 60 firem z celé republiky, které se prezentují různými kompenzačními a rehabilitačními pomůckami, sortimentem pro zdravotnictví, magnetoterapií, diagnostikou, léčivy, kosmetikou, zdravými potravinami a podobně.

Doprovodný program

Dny zdraví budou ve čtvrtek i v pátek vždy od 10 do 18 hodin. Doplní je doprovodný program v podobě různých odborných přednášek primářů, lékařů, fyzioterapeutů, pedagogů a dalších odborníků. Objeví se třeba tato témata:

  • Nikotin, jak jej neznáme

  • Závislost na internetu a počítačových hrách

  • Prevence a léčba diabetu

  • Očkování jako významná prevence

  • Geriatrie - křehký pacient

  • Dětská rehabilitace v Hamzově odborné léčebně Luže-Košumberk (zařízení v regionu)

Pro zájemce budou navíc otevřené odborné poradny. Nebudou chybět ani různé filmy se specifickým zaměřením. A na místo dorazí taky tým Českého rozhlasu Pardubice.

autor: MAL
Spustit audio