Do práce na kole. To v Pardubicích nepřekvapí

23. květen 2017

Auto nechte doma a šlápněte do pedálů. Nějak tak vypadá výzva organizátorů květnové celorepublikové soutěže. Jde hlavně o to, aby účastníci šetřili životní prostředí. Kromě kola se dá taky chodit pěšky, běhat, jezdit na koloběžkách anebo na kolečkových bruslích.

Jedna firma může mít víc týmů. Každé město zapojené do této akce chystá svůj závěrečný večírek. V Pardubicích bude 3. června a bude ve znamení sportovního víceboje.

Čtěte také

Právě Pardubice patří k nejaktivnějším účastníkům. „Letos jsme zase na třetím místě v počtu účastníků. Je jich 717. Chceme, aby se lidé společně bavili. Třeba to pojímají jako teambuilding anebo jako cyklovýlet,“ říká za organizátory Dana Valášková.

Jezdí lidé různých profesí

Dana Valášková je jedna z organizátorek akce Do práce na kole

Důležitá je taky podpora zaměstnavatelů. „Oslovovali jsme velké firmy v Pardubicích. Z jejich reakcí jsem byla hodně překvapená. Jsou pozitivní, kladně to hodnotí. Byl vidět jejich zájem a chtěli se do toho jako zaměstnavatelé zapojit.“

Motto letošního ročníku zní: „Do práce na kole jezdí i profíci!" To znamená, že na kole může jezdit kdokoliv a z jakéhokoliv oboru. Tvářemi kampaně jsou lékař Pavel Pafko a taky vědkyně Helena Illnerová. Sedmý ročník soutěže přilákal rekordní počet lidí. Příští rok bude akce zase v květnu. Registrace bývá většinou měsíc a půl před ní.

autor: MAL
Spustit audio