Dožínky na zámku v Pardubicích

19. září 2013

Pardubický zámek bude tuto neděli a pondělí praskat ve švech. I my vás v pořadu Máme hosty zveme na dožínky, které v minulosti symbolizovaly oslavu konce léta a bohatství právě dozrálých plodů.

Připomenout si staré zvyky a řemesla můžete i na pardubickém zámku, kam se sjedou školy z celého kraje, aby ukázaly, co umí. Mgr. Jaroslav Kořínek – ředitel Střední odborné školy a Středního odborného učiliště obchodu a služeb Chrudim – lákal na jabkance a frgále vyrobené přímo studenty. PhDr. Radim Urbánek – etnograf Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě vysvětlil, jak se vyrábí mýdlo z popela a staví pec na chleba. A Ing. Ladislav Forman – vedoucí odboru školství a kultury Pardubického kraje nás pozval na prohlídku domácího zvířectva – včetně francouzských jalovic.

autor: jsl
Spustit audio