Jiří Krejčí: Derby s Hradcem jsou emočně nadstandardní

9. srpen 2017

Trenér pardubických fotbalistů Jiří Krejčí po dovolené naskočil s týmem do nové sezóny. Nejen o ní, ale také o letní přípravě i blížícím se derby s Hradcem Králové mluvil ve studiu Českého rozhlasu Pardubice.

Pardubický kádr zažil po jarní části velké změny: „Snažili jsme se to doplnit, přišli mladí talentovaní hráči, kteří mají ambice, ale jsou nezkušení. Musíme mít trpělivost, aby v první řadě získali zkušenosti. Bude potřeba čas, který teda momentálně nemáme. Ale věřím, že do budoucna to bude dobrý,“ říká Jiří Krejčí.

Cíle pro novou sezónu

Zda se s pozměněným týmem podaří navázat na jarní herní úspěchy, zatím není jasné: „To ukáže čas, ale vidím na té kabině odhodlání dobře se prezentovat ve FNL. Věřím, že letošní podzim bude rozhodně lepší než loňský,“ věří Jiří Krejčí a dodává, že co se týká cílů, není zvyklý na velká prohlášení: „Především se chceme vyhnout bojům o záchranu. Uvidíme, na co budou naše výkony stačit. A pak se budeme snažit umístit co nejvýš,“ shrnuje Krejčí.

Ve středu čeká hráče zápas s Pískem: „Tam by se ke slovu měli dostat hráči, kteří doteď nebyli v mistrovských utkáních moc vytížení. Ale cíle se nemění, chceme uspět a postoupit. A chceme taky vidět, jestli se na hráče můžeme spolehnout také v mistrovských utkáních.“

Derby s Hradcem

V pondělí 14. srpna pak hráče čeká derby s Hradcem Králové, se kterým pardubičtí fotbalisté nemají dobrou bilanci: „Dvakrát jsme remizovali a dvakrát těsně prohráli. To utkání bude mít náboj nejenom pro fanoušky, ale i pro mě, protože jsem tam asi čtyři roky působil, máme v týmu i hráče z Hradce, takže náboj to mít bude. Určitě to je nadstandard, co se týče emocí,“ říká Jiří Krejčí.

Jistou pomocí pro pardubický tým by v utkání proti Hradci Králové mohl být útočník Pavel Černý, který působil jako kapitán v Hradci Králové: „Máme je vysledovaný, ale samozřejmě se i Pavla zeptáme, jak to tam funguje,“ naznačuje Jiří Krejčí.

Nový stadion Pardubice potřebují

V posledních dnech se objevily zprávy o tom, že se radní chystají pustit do oprav letního stadionu. Je to sice slib, který z radnice zaznívá už poněkolikáté, ale Jiří Krejčí vidí situaci nadějně: „V Pardubicích kroutím už osmnáctý rok a věřím tomu, že teď už to dopadne, Připadá mi, že za deset let slibů je to teď nejdál. Město stadion potřebuje.“

autor: HRU
Spustit audio