Kam zajít na film? Do nemocnice!

9. červen 2014

Netradiční filmovou tečku chystá letošní Den Pardubické krajské nemocnice. Dorazit na něj můžete už ve čtvrtek a kromě doprovodného programu se dá zajít také na preventivní vyšetření nebo na prohlídky vybraných oddělení.

Akce podle tiskového mluvčího zařízení Dušana Korela začíná ve 13 hodin: „Jedná se už o 5. ročník. Dříve jsme dveře otevírali spíš na podzim. Díky malému jubileu a vidině lepšího počasí, jsme se rozhodli pro tento předprázdninový termín.“

Americký film oceněný třemi Oscary Klub poslední naděje se bude promítat pod širým nebem přímo v areálu. O klasickou premiéru v těchto prostorách ale nepůjde: „Loni jsme si to vyzkoušeli. V rámci oslav 60. výročí vzniku naší psychiatrie se promítal snímek Přelet nad kukaččím hnízdem. Plátno stojí přímo za hlavní branou a sedí se na tamním prostranství. Filmová projekce začíná ve 21 hodin,“ doplňuje Korel.

Poznáte, jak vám slouží zdraví

Během dne se můžete seznámit se svým zdravotním stavem díky preventivním vyšetřením a návštěvám specializovaných poraden. Připraveno je zhruba 12 možností.

Zajímat se můžete i o chod několika oddělení nemocnice. Kvůli tomu, že se akce koná za plného provozu, není možné ukázat úplně všechno. Poprvé ale můžete přijít na ARO. K tématu nabídneme středeční Radioporadnu s primářkou oddělení Magdalenou Fořtovou. Poslouchejte v 11:20…

Podobně jako v minulých letech bude znovu přístupná Vodárenská věž, tedy technická památka v areálu nemocnice a dříve nejvyšší bod města. Otevírá se pouze jednou ročně.

Kde parkovat?

Dušan Korel

Kvůli přípravě a samotnému konání akce se musí motoristé připravit na omezení parkování. Opatření začnou platit už ve středu a potrvají celý čtvrtek. Kapacita parkovacích míst bude nižší zejména v centrální části. Organizátoři prosí, abyste využívali okrajové parkovací plochy nebo zvolili jiný způsob dopravy.

autor: MAL
Spustit audio