Ke hvězdám? Skupina Rewerp má první song, chystá album a sní o turné

11. září 2017

Prosadit se v dnešní hudební branži není žádná legrace. Potřebujete k tomu pár známých a rozhodně peníze. Na nich totiž stojí, jakou máte techniku a jak výsledek vašeho snažení vypadá. Ze Skutče a okolí pochází nová kapela. Říká si Rewerp.

Jsou to tři kluci a jedna holka ve věku od 16 do 22 let. „Člověk by do toho měl jít po hlavě, měl by využít svůj talent. Když točíte videoklip ve studiu, pár peněz to stojí. My zatím nemáme tak dobrou natáčecí techniku, chtěli bychom zvýšit kvalitu. Chtěli bychom, aby videoklip mohl být i na hudebním televizním kanálu,“ říká Tomáš Cemper.

On taky stojí za názvem téhle hudební formace: „S kamarádem kytaristou jsme jeli domů z Kostěnic, sednul jsem si do auta a pod nohama jsem měl nějaký hever. Nazval jsem ho ale jinak, a tak vzniknul ten název.“

O holku se neperou

Původně založili skupinu tři kluci, ale až příchod Adély Nekvindové znamenal změnu. „Dodala nám energii a myšlenku, že budeme dělat vlastní pecky a zkusíme se někam dostat.“ Žádné boje o Adélu ale nečekejte. Už je totiž vyhrál kytarista Michal Kaplan.

První písnička Ke hvězdám byla česká, druhá bude anglická. Na chystaném prvním albu by ale podle Cempera měla znít spíš čeština: „První album bychom chtěli vydat v české verzi, anglická píseň bude takovým bonusem. Na prvním albu by mělo být nějakých devět deset songů.“

Natáčení v pokoji

S prací kapele pomáhá producent a bratr Tomáše Cempera: „Pracuje ve studiu a natáčeli jsme u něj doma v pokoji.“

A co rozdělení rolí v kapele? „Zodpovědnost má každý člen naší kapely. Dáváme nápady dohromady, skládáme písničky, tvoříme,“ myslí si zpěvačka Adéla Nekvindová.

Třeba Daniel Šumpík se snaží, aby basová kytara podtrhla celou písničku, aby jí dodala grády. Zároveň by neměla rušit a být konfliktní s ostatními nástroji. Kytara Michala Kaplana zase písním dodává rockovější nádech. Všichni společně pak doufají, že se jednou vydají na turné.

autor: MAL
Spustit audio