Na náměstí ve Vysokém Mýtě se bude stavět. Nanečisto

18. září 2014

Přímo na náměstí ve Vysokém Mýtě změří své síly v řemeslných dovednostech bezmála 60 učňů ze 20 českých, ale také zahraničních škol. Akce proběhne od 23. do 25. září.

Jeden z organizátorů soutěže Řemeslo / Skill 2014 pan Hynek Míka popsal průběh klání a dodal, že soutěž je svým konceptem i časovým záběrem jedinečná. Soutěží se v profesích zedník, obkladač, instalatér, montér suchých staveb a letošní novinkou je také obor truhlář.

Náměstí Přemysla Otakara II. ve Vysokém Mýtě se promění ve skutečné staveniště, na kterém dvoučlenné týmy řeší zadané úkoly a vzniklé problémy, stejně jako na skutečné stavbě.

Po soutěži budou dřevěné výrobky darovány vysokomýtskému domovu seniorů, zbytek soutěžních staveb bude zbořen, použitelný materiál rozdělen do škol, uvedl Hynek Míka.

Součástí stavebního klání bude také tradiční prezentace škol Pardubického kraje s nabídkou učebních oborů a s praktickými ukázkami řemesel.

Na své si přijdou ale také ostatní návštěvníci. S přítomnými odborníky se můžou poradit například o použití moderních stavebních technologií a systémů při stavbách a rekonstrukcích.

autor: HRU
Spustit audio