Na Pavla Kudrnu přišlo jaro. Zkouší novou sekačku

25. únor 2015

V éteru Českého rozhlasu Pardubice se stále něco děje. Nejnověji se chystá velká jarní soutěž i talkshow Haliny Pawlowské. K tomu navíc ředitel stanice Pavel Kudrna plánuje množství živých přenosů a speciálně zaměřených dnů.

Princip jarní soutěže bude obdobný jako u té vánoční na sklonku loňského roku. „Když zazní ve vysílání jarní zvuk s heslem, měli by posluchači zavolat. Jakmile se dostanou do vysílání, automaticky postupují do losování o hlavní cenu, tedy travní benzinovou sekačku, nádherného pomocníka na zahradu. Bez ohledu na to, jestli na jednoduchou otázku odpoví správně, nebo ne. Když odpoví dobře, vyhrávají další cenu. Každý může vyhrát jenom jednou za dobu trvání soutěže,“ popisuje Kudrna. Soutěž vypukne 2. března a potrvá dva týdny.

Čtěte také

Nový hlas v éteru: Halina Pawlowská

„Iniciativa vzešla od ní, chtěla navázat spolupráci. Slovo dalo slovo, bude se vysílat ze sálu Romantika Spa Resortu Tree of Life (Strom života) Lázní Bělohrad každé druhé pondělí v měsíci. S Halinou na větvi začíná 9. března. Zveme posluchače k přijímači anebo přímo do toho sálu. Předesílám, nepřidali jsme se k někomu. Bude to speciálně pro nás dělaná show. Prvními exkluzivními hosty by měli být Jitka Asterová a Jiří Mádl.“

Extra-části vysílání

Podle Pavla Kudrny bude Český rozhlas Pardubice pokračovat v doplňování klasického programu živými přenosy a speciálními dny. „Snažíme se, aby posluchače zaujaly. Chystáme třeba přenos z nového planetária tento pátek, Den v pohybu z veletrhu Infotour a cykloturistika. Odvysíláme Meteo-den z Českého hydrometeorologického ústavu, se kterým spolupracujeme; Černobílý den, kdy si připomeneme staré časy, černobílé filmy, dobu našich prababiček. Na apríla se budeme chytat navzájem s posluchači. V pátek 10. dubna nabídneme Den plný Šarmu, večer přímý přenos z velmi prestižního udílení cen.“

Jakou mají speciální dny odezvu? „Posluchači reagují, volají do vysílání… Určitě pište dál. Čím bláznivější nápad, tím lepší. Nějaké banální dny úplně vynecháváme. Přispějte a my vám dáme honorář v podobě nějaké pěkné ceny, nějakého pěkného dárku,“ uzavírá Kudrna.

autor: MAL
Spustit audio