Piráti se hodí do gala. Swingového

25. listopad 2014

S blížící se zimou se chystají další koncerty kapely PIRATE SWING Band. Jiří Ševčík slibuje znovu dvě speciální galapředstavení. V Pardubicích i v Hradci Králové vystoupí s „Piráty“ Josef Laufer, Ester Kočičková, Symfonický orchestr Konzervatoře Pardubice a taky jeden dobře utajený host.

Oba koncerty startují v 19 hodin. Pardubice ho nabídnou v Sukově síni Domu hudby 9. prosince a Hradec Králové v Kongresovém centru Aldis už 5. prosince. „Doufám, že to bude opravdová senzace. Snažíme se hlídat si naši značku. Vždycky když je někdo host, zpívá to, co je vlastní nám,“ přibližuje Ševčík.

Hvězdný podíl

Swingová kapela se specializuje na své aranže rockových a popových písní. Už udělala album se skupinou Queen a teď vydává novinku nazvanou Playlist: „Jsme pyšní na autorské přispění Robbieho Williamse. Jde o studiovou estrádu v pozitivním slova smyslu. Dramaturgie pořadí skladeb kopíruje dramaturgii jakéhosi živého vystoupení. Navíc tam jsou prvky, které obvykle na CD nosičích nenajdete. Slyšet můžete třeba pana Jiřího Lábuse.“

Celkově obsahuje Playlist více češtiny, 120 účinkujících, 13 skladeb. Překvapením alba může být lehce kontroverzní duet Jiřího Ševčíka s popovou stálicí Petrem Kotvaldem opatřený textem Pavla Cmírala. Pro Kotvalda je to první duet od dob spolupráce se Stanislavem Hložkem.

Učitel Karel Gott

Úplně první album „Pirátům“ křtil známý zpěvák Karel Gott: „Svým způsobem je mým velkým učitelem, on to asi ani neví. Potkali jsme se před televizními kamerami a na leckterých jiných místech. Musím říct, že on je obrovská studnice pokory a profesionality,“ vysekává legendě poklonu Ševčík.

V červnu zažilo pardubické Pernštýnské náměstí unikátní multimediální Kinokoncert PIRATE SWING Band. V premiéře se tehdy promítal časosběrný dokumentární film o kapele a následně koncert provázený děním na plátně. „Dopadlo to velmi dobře. Na internetu je k vidění krátký videoklip.“

Čtěte také

autor: MAL
Spustit audio