Poznejte o velikonočním víkendu Železné hory

16. duben 2014

Také letos se uskuteční Dny Železnohorského regionu, které slibují mnoho turistických lákadel a zajímavostí. Zval na ně místopředseda sdružení František Bárta.

Samotné Dny Železnohorského regionu začínají pro veřejnost v pátek. Představí se informační centra a poskytnou poznatky o místních producentech.

V sobotu budou turisté putovat za poznáním oblasti autobusem. Přidat se k nim mohou i ostatní v autech, a tím se stát účastníky výpravy. Neděle otevře dveře vybraných památek a areálů.

podzim, padající listí

K podpoře turistiky směřují pohlednice nejatraktivnějších míst oblasti. V terénu dochází k obnovování turistických zastávek a informačních panelů. Existuje také oficiální certifikát pro regionální produkty zahrnující asi čtyřicet výrobců různých typů. Ti propagují Železné hory, jejich produkty vznikly právě tady nebo používají tradiční suroviny, postupy, případně chovají zvířata.

Železnohorský region se rozkládá v Pardubickém kraji na území okresů Pardubice a Chrudim. Zahrnuje území šesti svazků obcí a je venkovskou oblastí částečně se rozkládající v CHKO Železné hory a Národním geoparku Železné hory s velkým potenciálem pro rozvoj v oblasti venkovské turistiky.

autor: MAL
Spustit audio