Přeloučí se ponesou zvučné hlasy. Pro sošky přijedou mistři dabéři

15. září 2017

Třetí sobota v září a 17. hodina. Taky letos v tomhle termínu bude další ročník udílení Cen Františka Filipovského. Do Přelouče se sjede celá řada následovníků legendárního dabéra.

„Na slavnostní večer by měli zavítat Tereza Bebarová, Martina Hudečková, Hana Igonda Ševčíková, Jan Přeučil, Marie Drahokoupilová, Pavel Trávníček, Jiří Hromada a spousta dalších. Pořadem bude provázet Ondřej Kepka,“ slibuje za organizátory Ivan Moravec.

Ceny pro vítěze jsou z keramiky. Stojí za nimi Claudie Vanišová z Ronova nad Doubravou. Dvě postavy proti sobě znázorňují herce a dabéra. Autorem loga Ceny Františka Filipovského je přeloučský výtvarník Ivo Štěpánek.

Zábava na celý den

Dopoledne se na náměstí tradičně otevřou různé stánky. K tomu zazpívá Petra Janů, Leona Šenková, Adam Mišík, vystoupí i Michal Nesvadba. Na dalším pódiu se představí různé dechové soubory. Z Občanské záložny, kde se budou ceny předávat, nabídnou organizátoři divákům přenos ve formě velkoplošné projekce.

Kromě cen za nejlepší ženský a mužský herecký výkon se potlesku dočkají i dětští dabéři a různé filmové profese. Hlavní slovo má podle Moravce odborná porota. „Schází se už někdy v listopadu předchozího roku a vybírá z přihlášených titulů nominace. Z nich pak vzejdou vítězové jednotlivých cen.“

Letošní 23. ročník akce pořádá Město Přelouč, Český filmový a televizní svaz FITES a Herecká asociace. Přeloučskému rodákovi Františkovi Filipovskému by v roce 2017 bylo 110 let.

autor: MAL
Spustit audio