Půjdete na jedno? Pivaři míří do Holic

14. srpen 2017

Prázdniny a pivo jdou dohromady. To si řekli v Holicích a chystají třetí ročník pivních slavností. Dorazí na ně asi deset pivovarů z okruhu do padesáti kilometrů od města.

Akce začíná v sobotu ve 14 hodin na prostranství okolo kulturního domu. „Hrát bude spíš rocková hudba, ale nebude chybět ani Dechový orchestr Kulturního domu města Holic. Populární jsou taky různé soutěže. Máme zajištěnou pořadatelskou službu i pardubickou městskou policii. Ale většinou se všechno odehrává ve velmi důstojném duchu,“ usmívá se holický starosta Ladislav Effenberk.

Sportovci si polepší

Léto bývá i časem různých stavebních úprav. Třeba stávající sportoviště v Holicích podle radnice mají malou kapacitu. „Kreslí se projekt nové sportovní haly pro florbal, badminton, tenis a ostatní sporty. Pokračujeme v rekonstrukci areálu fotbalového stadionu. Zaměřili jsme se na atletické prvky, které bychom chtěli dát do umělé hmoty. Kvůli tomu se muselo mimořádně sejít zastupitelstvo. Další výzva na tato sportoviště byla vypsaná 30. června.“

Holice zatím nezavrhují ani myšlenku na stavbu nového muzea cyklistiky a motokrosu. „Zpracovaná studie je moc krásná, ale město samozřejmě má trochu jiné priority. Na toto bychom potřebovali sehnat nějaký dotační titul, který se zatím neobjevil,“ připouští starosta Effenberk.

Čtěte také

Ve městě taky nezapomínají na svého nejvýznamnějšího rodáka Emila Holuba. „Máme tam jeho muzeum. Každým rokem se pořádají Holubovy Holice, které se pokaždé snaží vypíchnout něco neznámého z cestovatelova života. Když se podíváte, za jakých podmínek ty cesty podnikal, tak je úžasné, že se mu to povedlo.“

autor: MAL
Spustit audio