V Pardubicích uslyšíte víc mňoukání i předení. Kočky mají výstavu

16. srpen 2017

Po šesti letech se do krajského města vrací mezinárodní výstava koček. Hostit ji bude ABC Klub Na Olšinkách. Kdo přijde v sobotu i v neděli, uvidí odlišné kočky.

Podle organizátorky Jany Bajerové se na akci hodnotí zvlášť kočky a zvlášť kocouři. „Vystavovat může každý člen svazu. Hodnocení provádějí odborní posuzovatelé. Dané plemeno koček má určité standardy, jak by mělo vypadat. Hodnotí se úplně všechno od posazení uší po končetiny. Na základě bodů udělí posuzovatel kočce titul, o který vystavovatel žádá.“

Výstava je mezinárodní právě i z pohledu titulů, které kočka může získat. Taky posuzovatelé a vystavovatelé jsou mezinárodní.

Mládí vpřed

Kočky se můžou účastnit výstavy od čtyř měsíců věku. „Pak soutěží v kategorii juniorů. Starší mláďata soutěží od sedmi do deseti měsíců. V neděli pak bude speciální přehlídka koček mladých chovatelů do osmnácti let. Každý mladý chovatel může svou kočku prezentovat, odpoví na malou kvízovou otázku a dostane za to odměnu. Většinou se jedná o děti dospělých chovatelů, kteří pokračují v rodinné tradici.“

Výstava se jmenuje Memoriál Dagmar Winklerové podle někdejší mezinárodní posuzovatelky. V Pardubicích startuje v sobotu 19. srpna a končí druhý den.

autor: MAL
Spustit audio