Světové Vánoce na ČRo Pardubice

16. prosinec 2011

Letošní Vánoce na Českém rozhlasu Pardubice budou světové. Společně se proletíme po celém světě a podíváme se, jak se v různých částech světa slaví ty nejkrásnější svátky v roce. Chystáme pro vás řadu zajímavých pořadů, rubrik, soutěží a záznamů koncertů.

Soutěž: Vánoční pohlednice V době smsek a mailů zapomínáme na staré dobré pohledy. Pojďme to letos změnit! Český rozhlas Pardubice vyhlašuje soutěž o nejkrásnější vánoční pohlednici. Do 18. prosince čekáme na adrese Český rozhlas Pardubice, Anežky České 29, Pardubice 53002 na vaše vánoční pohlednice s přáními, co byste rádi k vánocům popřáli ostatním posluchačům. Rozhoduje nejen originalita přání ale i podoba vlastní pohlednice. Pisatelé vítězných pohlednic budou odměněni věcnými dárky a nejlepší přání budou během vánočního vysílání zveřejněny v našem vysílání.

Nejzajímavější vánoční pořady

Odložte si, prosím - Tři sváteční povídání a prvními dámami tuzemského popu - Helena Vondráčková (24.12.), Marie Rottrová (25.12.) a Petra Janů (26.12.)

Vánoční koncerty - i letos vám nabídneme tři záznamy vánočních koncertů - Heleny Vondráčkové (24.12.), Marie Rottrové (25.12.) a RebelCanta (26.12.)

Světové vánoce - jaké zvyky dodržují na vánoce v nejrůznějších částech světa? Prozradí štědrodenní pořad Lukáše Pešky a Filipa Novotného.

Vánoce na vsi - porovnejte s námi, jak se vánoční svátky slavili dříve a jak dnes. Unikátní reportáž poslouchejte na Boží hod.

Vánoce mimo domov - ne každý může slavit vánoce. Někdo je v práci, další na cestách a někdo ve výkonu trestu. Jak tito lidé prožívají sváteční dny? Uslyšíte na Štěpána.

Po celé vánoční vysílání uslyšíte ty nejkrásnější tuzemské i světové koledy, spoustu zajímavých soutěží včetně finále Pexesa, vánoční příběhy....

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.