Černobílý den

27. březen 2015

Černá a bílá, to nejsou jen staré časy. Udělejte si s námi Černobílý den.

Už v Dobrém ránu vás čekají ukázky z nejznámějších scén z černobílých filmů. Na ně se ostatně zeptáme i dětí. Po půl deváté pak přivítáme režisérku pardubického divadla Exil Zuzanu Novákovou. Řeč bude o představení inspirovaným legendárním filmem Mravnost nadevše.

Černá a bílá se pak budou ve vysílání Českého rozhlasu Pardubice střídat celý den. Zastavíme se u fotografa, který si v černobílé libuje. Navštívíme svatební salón, kde černá s bílou dominují. Navštívíme šachový turnaj a ke slovu se dostane i kominík. Do Radioporadny přijde před polednem mlynář Petr Šafr z mlýna Janderov.

Navíc, pokud nám pošlete něco černobílého, máte šanci dostat pěkný dárek. Napiště nám, jaký je váš nejoblíběnější černobílý film. A nebo pošlete letitou černobílou fotografii. E-mail k nám je studio.pardubice@rozhlas.cz. Nebo napište SMS ve tvaru PARDUBICE mezera TEXT na číslo 900 11 04.

Český rozhlas Pardubice v černobílém
autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.