Český rozhlas Pardubice bude vysílat z letecké přehlídky CIAF

31. srpen 2015

Více než sedmihodinový letový program každý den, letouny a akrobatické skupiny z Česka, celé Evropy i ze zámoří, prezentace letecké techniky i dechberoucí vystoupení sólových bojových letounů, vrtulníků a akrobatický skupin.

Nejen to přinese letošní v pořadí již 21. ročník prestižní mezinárodní letecké přehlídky Czech International Air Fest - CIAF 2014 na hradeckém letišti. Program začíná v sobotu a vyvrcholí následujícím dnem. A Český rozhlas Hradec Králové spolu s Českým rozhlasem Pardubice pro vás odvysílají v sobotu 6. září 2014 mezi 14 a 15 hodinou přímý přenos z tého zajímavé akce.

CIAF 2014
  • Divákům se představí například Letoun MIG 15 UTI vyrobený v roce 1955, který má své domovské letiště v Hradci Králové. Veřejnost ho uvidí hned v sobotu.
  • Velkým lákadlem je i dvoumístný jednomotorový bitevní vrtulník Bell AH-1S Cobra. Skvělou podívanou divákům slibuje také Baltic Bees Jet team z Lotyšska neboli pětice letounů československé výroby L-39 Albatros, která na nebi předvádí nevídané kousky.
  • S akrobatickým číslem na CIAF zamíří skupina Red Devils z Belgie s letouny SIAI Marchetti SF.
  • A k vidění bude i letoun JAS-39 Gripen a to hned třikrát. Na statické ukázce, v sólové ukázce vysoké pilotáže a při hromadném průletu vzdušných sil AČR. 


Máte se tedy na co těšit. A my se těšíme na vás! V sobotu 6. září 2014 mezi 14. a 15. hodinou!

autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.