Na zámku i v pardubickém rozhlase bylo plno

31. srpen 2016

Jak jdou dohromady Český rozhlas Pardubice a Zámek Pardubice? Výborně!

Právě nádvoří pardubického zámku přivítalo v poslední den prázdnin rozhlasové setkání posluchačů s celou řadou osobností. Vše začalo živým dvouhodinovým vysíláním ze zámku. Posluchači i návštěvníci zámku se dozvěděli o zajímavých zámeckých expozicích a akcích. Byli také v zákulisí příprav celého koncertu.

Jakub Smolík i Kateřina Cajthamlová

Ve čtyři hodiny odpoledne pak moderátoři Jitka Slezáková a Miroslav Hruban uvedli pestrý program. Na podiu se postupně vystřídali Zora Jandová s programem pro děti, pardubický JK Band, doktorka Kateřina Cajthamlová s dobrými radami. Nechyběli ani oblíbení rozhlasoví poradci. František Hlubocký radil zahrádkářům, Josef Černý zase ohledně reklamací. Nechybělo dobré jídlo a pití a také atrakce pro děti plné poznání, které připravilo Východočeské muzeum Pardubice.

Paní Marie Kučerová z Černé za Bory si na akci převzala poukaz na nákup za 5 tisíc korun v pardubickém Baumarktu Globus. Vysoutežila si ho v letní soutěži Českého rozhlasu Pardubice Vymazlené léto.

Večer otevřených dveří

Ze zámku se mohli návštěvníci podívat do nedaleké budovy Českého rozhlasu Pardubice. Desítky posluchačů tak nahlédli v netradičním podvečerním a večerním čase do rozhlasových studií. Často si také dlouze povídali se svými oblíbenými moderátory a ředitelem Českého rozhlasu Pardubice Pavlem Kudrnou.

Večerní prohlídka studia Českého rozhlasu Pardubice
autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.