Vypečený den - Den v troubě

19. prosinec 2014

Okolo nás to voní, a tak si v pátek 19. prosince upečeme luxusní čokoládový dort. A nebo přivítáme cukrářku a pekařku Jiřinu Duchoslavovou.

A hlavně. Bude nás zajímat odpověď na otázku: Kdy, kdo, jak a proč vás nejvíce vypekl? Piště na email studio.pardubice@rozhlas.cz. Autor nejoriginálnější odpovědi od nás dostane luxusní kuchařku. A pokud nám pošlete nějakou vypečenou fotografii od trouby drobnost od Českého rozhlasu Pardubice je Vaše.

Recept na luxusní vánoční čokoládový dort, který vidíte na fotografii

Čokoládový dort

Hosté vypečeného dne v troubě

  • 8.35 Kateřina Majorová a  Martina Moličová, tvořivé ženy. Umějí pracovat například s keramikou. Kde se vypaluje? Jak dlouho takové vypalování trvá? Naučí se každý člověk pracovat se zmíněným materiálem? Jak může vypadat zajímavý vánoční dárek právě z keramiky?
  • 11:20 Hostem Radioporadny bude cukrářka a pekařka Jiřina Duchoslavová z Vysokého Mýta. Cukroví, vánočky, rohlíky i preclíky peče po tunách. A během své mnoholeté praxe zažila i několik pořádně vypečených dnů se vším všudy. 

Český rozhlas Pardubice a pořádně vypečený den - Den v troubě.

autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.