Zpěváci a herci Dáša Zázvůrková a Vladimír Kratina jsou Na větvi s Halinou

13. červen 2016

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou" v pondělí 13. června 2016 v přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) v Lázních Bělohrad od 18 hodin. Hosty pořadu byli zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková a herec a zpěvák Vladimír Kratina. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková se narodila v Benešově v roce 1981, absolvovala pedagogické lyceum s hudebním zaměřením v Berouně. Navštěvovala soukromé hodiny zpěvu u profesora Jaroslava Horáčka a literárně-dramatický obor upaní Dany Hlaváčové.

Vystudovala nonverbální a komediální divadlo na HAMU u Borise Hybnera a italianistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Tři roky byla členkou sboru Hudebního divadla Karlín. Společně s kapelou Golden Swing pravidelně vystupuje v pražské Redutě, dále se představila na různých kulturních, společenských a charitativních akcích. V Goja Music Hall vystupovala v muzikálu Bídníci.

Dáša Zázvůrková není v šoubyznysu nováček. Vystupovala jako sboristka v několika muzikálech. Do povědomí se dostala především rolí Vanilky v Dobře placené procházce, kam si ji vybral Miloš Forman.

Herečka a zpěvačka Dagmar Zázvůrková

V televizní inscenaci s Miroslavem Donutilem 3 plus 1 měla hlavní roli a hrála také v inscenaci Peníze režiséra Jiřího Krejčíka. Účinkuje v Semaforu a ve hře Karla Šípa a Josefa Náhlovského - Blázinec.

Koncertuje se svým repertoárem s doprovodným triem, které vede Pavel Větrovec, či se semaforskými písničkami v představení Koncert v barvách Semaforu.

Vladimír Kratina se narodil v Praze, ale dětství strávil na Křivoklátsku, v jeho dvanácti letech se pak rodina přestěhovala do Ostravy. Tam Kratina studoval na gymnáziu, zároveň hrál na bicí a kytaru ve studentské beatové kapele, pro kterou také komponoval. Po maturitě nastoupil na DAMU, kterou absolvoval v roce 1975.

První divadelní angažmá strávil Vladimír Kratina v Divadle Vítězného února v Hradci Králové (1975-1977), svůj další osud spojil s menšími divadelními scénami jako Činoherní studio v Ústí nad Labem, zájezdové divadlo Dílna 24, Studio Ypsilon a nakonec Činoherní klub v Praze. Pohostinsky hrál ale také například v Národním divadle (Idiot).

Mužný zjev Vladimíra Kratiny jej předurčil k rolím drsných a statných chlapů, takové postavy ztvárňoval nejen na jevišti, ale také před kamerou. Uplatnil se v klasickém (Hamlet, Návrat na kruhy své) i v moderním repertoáru (Obsluhoval jsem anglického krále). Po roce 1999, kdy odešel z Činoherního klubu, začal se Kratina věnovat podnikání v umělecké oblasti, mimo jiné produkoval muzikál na ledě Mrazík.

Po čase se ale začal vracet před filmovou kameru, pohostinsky také hraje na různých divadelních scénách.

Do filmu vstoupil Kratina ještě za studií na DAMU. Po několika dalších menších rolích zaujal hlavní postavou Tadeáše Falka v syrovém filmu KŘEHKÉ VZTAHY (1979) režiséra Juraje Herze. Za tento film dostal Kratina také dvě ceny na domácích festivalech.

Vladimír Kratina

V televizi jsme jej mohli vidět v seriálech MÍSTO V ŽIVOTĚ nebo SOUKROMÉ PASTI, popularitu mu přinesla také poměrně velká role v seriálu LETIŠTĚ.

Méně už je známo, že se jedná také o výrazného a originálního folkového a countryového zpěváka i písničkáře.

V roce 2008 vystupoval v 3. sérii televizní taneční soutěže StarDance III aneb když hvězdy tančí.

Téměř dvoumetrového herce nelze přehlédnout. Tvrdí, že velcí chlapi jsou bohorovní, takže ani on se nikam necpe a je pohodář.

A jen tak něco ho nerozhází. „Všechno beru fatalisticky. Přiznám se, že když je na místě, abych se rozčílil, musím to někdy i zahrát," usmívá se Vladimír Kratina.

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská milé hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad. Vstupenky budou k dispozici na místě.

Spustit audio