Neon 234: playlist (6.5. 2012)

3. leden 2014

Dnes servírujeme rozhovor s písničkářkou Lucií Redlovou

Lucie Redlová před pár dny vydala svou druhou desku Křižovatka, už jsme o ní tady také před časem mluvili, která je výsledkem její snahy o rockovější a aranžérsky pestřejší pojetí. Tradiční mandolínu a akustickou kytaru sice neodložila, ale mnohem častěji zde dostává prostor elektrická kytara, kterou ovládají střídavě tradiční spoluhráč Martin Knor a dílem také americký producent Tim Eriksen.
Právě jeho si Redlová přizvala, aby jí pomohl dotáhnout 11 nových písní na onu křižovatku. Eriksen je výrazná osobnost, který se v Čechách už také objevila na několika koncertech. Ač bývalý punkáč, dnes se věnuje hlavně tradiční americké folkové a duchovní hudbě, proslavil se autorstvím k oskarovému hitu Návrat do Cold Mountain. Společně se také Eriksen s Redlovou a doprovodnou kapelou Garde v příštím týdnu představí na čtyřech společných koncertech v Praze, Valmezu, Brně a Zlíně, kde zazní jak Eriksonovy sólové skladby, tak i společné věci.

Skupině DVA se povedl obrovský ale české veřejnosti více méně utajený úspěch. Za hudbu k počítačové hře Botanicula získali Bára a Honza v březnu letošního roku cenu Excellence in Audio (neboli herní Oskar) na Independent Games Festivalu v San Franciscu v USA. Sountrack právě teď vychází v elektronické podobě a dosud si ho pořídilo 79 tisíc lidí. Jak je to možné? Asi pro to, že hudba DVOU je originální a srozumitelná nejen u nás ale všude možně ve světě. Kromě elektronické verze za nedlouho vyjde i vynilové ep.
S kapelou DVA se můžete živě potkat ve středu 9.5. na domácí půdě v Divadle 29.

02616242.jpeg

Playlist:
1. FONO Musiq – Lucie Redlová
2. DVA - Finále

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.