Co se děje 05

1. leden 2000

Velmi zajímavé miniturné mají za sebou Sunshine. Vydání alba "Dreamer" v Japonsku podpořili dvěma vydařenými koncerty v Tokyu, a to 1. listopadu v klubu Liquid Room a o den později v klubu Sinjuku Marz. 16. listopadu navíc Sunshine odehráli koncert v neméně prestižním moskevském klubu Apelsin. Do konce roku mají Karel Buriánek a spol. ještě naplánováno hraní v Budapešti a závěrečný koncert do pražského Lucerna music baru, kde se objeví ve čtvrtek 6.12.

Přesně včera zahájili své české turné United Flavour, mezinárodní formace, ve které je španělská zpěvačka, afričan, slovák a tři Češi. Kapela, která ve své hudbě spojuje latinu, r'n'b, hip hop, reggae a dancehall míří hned do deseti klubů. Žel mezi těmi Budějovicemi, Aší, Karlovými Vary nebo Ostravou nějaký klub z východních čech chybí. Nejblíž United Flavour uvidíte 18. prosince v pražském Lucerna music baru.

Ani letos nebudou fanoušci Monkey Business ochuzeni o již tradiční ukončení roku v podobě speciálního vánočního koncertu. Skupina opět dodrží už několikaletou tradici vánočních koncertů ve Velkém sále pražské Lucerny, tentokrát s datem 20. prosince. Tímto uzavře svou úspěšnou koncertní sezónu, která se nesla především ve znamení turné k aktální desce "Objects Of Desire And Other Complications". K vidění bude i posílená dechová sekce i několik zajímavých hostů z Čech i zahraničí.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.