O pořadu Dobré dopoledne

Každý všední den od 9 do 12 hodin vás zveme na pohodovou procházku s vlnami Dobrého dopoledne Českého rozhlasu Pardubice.

Moderátorka Jitka Slezáková nabízí výlety po kraji, zajímavosti týkající se vašich koníčků, pozvánky za kulturou, rozhovory se slavnými osobnostmi, humor i Radioporadny s hosty přímo ve studiu. Nechybí písničky, které si zazpíváte.

Podrobný program Dobrého dopoledne

  • Chvíli po Zprávách v 9 a 10 hodin informujeme o aktuálním dění na východě Čech
  • 9:10 Nalaďte si legraci - klasici českého humoru vám přinášejí zábavu v podobě scének a ukázek
  • 9:25 Názvopis - putujeme po našem kraji a objasňujeme původ příjmení
  • 9:35 Babské rady
  • 9:50 Seriál týdne
  • 10:25 Vaše Hobby - radíme všem zahrádkářům, milovníkům květin, chalupářům, chatařům, ale také kutilům, chovatelům i sběratelům
  • 10:35 Věřte, nevěřte - nabízíme zajímavé zprávy a kuriozity nejen z našeho kraje. Občas si je ale upravíme a na vás je, abyste to odhalili
  • 11:10 Radioporadna - každý všední den nevšední hosté se svými radami
  • 11:40 Dětské zprávy - děti vždy s jistotou odpoví na každou naši otázku

Čtěte takéZačněte den s naším Dobrým ránem

Rozhovor s Jitkou Slezákovou

Jak jste se vlastně do rozhlasu dostala? Vzpomenete si na své začátky?

Nedávno mi přinesla Kateřina ukázat fotografii starou 20 let. Jsme tam v reklamním tričku dnes již neexistujícího soukromého rádia OK. Uvědomily jsme si, jak dlouho už se této práci věnujeme…. Právě na počátku 90. let jsem začínala v právě vznikajícím soukromém rádiu a věřte, že to byly krásné začátky.

Co máte na dopoledním vysílání nejraději? Je nějaká část, na kterou se těšíte ze všeho nejvíc?

Jitka:Mám ráda kontakt s posluchači. A ten si užívám například v soutěži Věřte, nevěřte nebo v Radioporadně, kde se mohou posluchači ptát našich hostů na témata z nejrůznějších oblastí. V té chvíli vím, že nevysíláme do prázdna, ale že na druhé straně jsou posluchači, které náš program zajímá. Radost mi udělá i dobrá reportáž z našeho kraje, kterou připravují do vysílání kolegové z redakce. Pořád se dozvídáme něco nového.

Jitka Slezáková

Na našich internetových stránkách můžou posluchači sledovat i záběry kamery ve studiu. Lidé vás dnes nejen slyší, ale i vidí. Myslíte na to při vysílání?

Jitka: Skoro ne. Kamery ve studiu beru jako nutnou součást multimedializace, i když zrovna tomuto trendu příliš nefandím. Stále razím názor, že v rozhlase je důležitý hlas a je hezké si představovat člověka, který k vám promlouvá. Takhle se podíváte na web a je po představách… Na druhou stranu kamera jistě dobře poslouží, když máme ve studiu zajímavého hosta, kterého chce posluchač vidět nebo když přinese zajímavou věc či zvíře. Například psi jsou našimi častými návštěvníky. Podívejte se do našeho archivu.

Nové studio Českého rozhlasu Pardubice

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
pondělí-pátek 9:00 - 12:00Pardubice

Pořad připravují

Další pořady

  • Výlety

    Průvodce po nejzajímavějších místech Čech, Moravy a Slezska.

  • Noční linka

    Čas na vaše příběhy.

  • Rozhlas jede za vámi

    Nová zábavná show Aleše Cibulky se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc na jiném místě a s bohatým programem.

  • Divadlo pro vaše uši

    Ponořte se do hlubin archivu mluveného slova a vychutnejte si to nejlepší v podání legendárních českých herců, komiků a vypravěčů.