Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka. Werich se nemýlil

12. říjen 2017

Ve světě módy existuje několik zásad, kterých byste se měli držet. Nemusíte se oblékat podle nejnovějších módních časopisů, aby se za Vámi lidé otáčeli. Stačí, když si zachováte svůj styl a osvěžíte ho drobnými doplňky.

V šatníku by neměly chybět základní barvy jako je bílá a černá. Trendem pro letošní podzim a zimu je červená s tyrkysovou, v závěsu je vínová a podzimní odstíny. To platí pro dámy i pány.

„Dámské oblečení můžete krásně oživit drobnými šperky, šátky dokonce i peřím. Ve skříních by neměl chybět zdravý základ, jako jsou úzké a široké sukně, to samé platí o kalhotách. Pokud máte rádi džínový styl, přidejte i košili. Chybět by neměly letní šaty, které v kombinaci s tvídem, manšestrem, nebo svetrem z hrubého materiálu můžete přenést do podzimní módy,“ doporučuje Jitka Šedová.

Pánům by v šatníku rozhodně neměl chybět denní a společenský oblek. Hodí se několikery džíny a košile, kterou můžou nosit i pod oblek.

Dvakrát měř, jednou řež

Co neseženete v obchodech, můžete si sjednat u odborníků. Návrháři by měli rozumět jak materiálům, tak i střihům. „Když už nějaký model vymyslíme, měli bychom také vědět, že se dá ustřihnout a ušít. Současně bychom měli být psychologem a poznat ženskou, nebo pánskou duši. Do našeho salónu také někdy zavítají extravagantní zákazníci a to nás baví,“ usmívá se návrhářka.

Rozmazlete se různými vzory

V mužské i ženské módě teď vedou kostky, květy a puntíky. Bát se nemusíte ani stříbrného a zlatého designu. A nezapomeňte na boty, které vás nosí celý život. Nohy si můžete hýčkat v semiši, nebo kůži s výraznými barvami. Dámy by měly volit zajímavé tvary a elegantní podpatky, které vždycky trumfnou botasky.

3 užitečné tipy na závěr
  1. Sušička je vhodná na péřové oblečení a prošívané bundy, provzdušní je. Naopak uškodí oděvům z elastických vláken, které se srazí až o několik čísel.

  2. Svetry perte zásadně v ruce a v přípravcích na vlnu. Sušte je rozložené, aby neztratily tvar.

  3. Zipy zavírejte nebo rozevírejte zásadně po směru zoubků. Jezdce neroztahujte, aby zip nepřestal vázat.

autor: RIH
Spustit audio