Máte postavu ve tvaru hrušky, nebo jablka? Řekneme, jaký střih vám bude slušet

19. květen 2016

Vizážistka Světlana Čiberová neprosazuje módní trendy za každou cenu. Mnohem více upřednostňuje osobnost člověka a to, aby se v oblečení dobře cítil. V Radioporadně nám prozradila i pár triků, které dodají šmrnc.

Lodičkový výstřih je velmi slušivý a lichotí každé ženě.
Vykasané dlouhé rukávy u haleny nebo u košile udělají divy. A to jak u žen, tak u mužů.
Velmi důležitá je i délka kalhot. Stačí o pár centimetrů kratší, než by měly být a už vypadáme jako strašáci do zelí.

"Ženy, neskrývejte svoji ženskost a noste sukně. Vždyť jedině tak můžete podtrhnout svou přirozenou krásu a osobnost." Přimlouvá se v době módních kalhot s roztřepenými dírami na stehnech Světlana Čiberová.

Ženské postavy jsou velmi rozmanité. Ale v podstatě se dají rozdělit na dva tvary.

Postava ve tvaru hrušky nebo kytary

Typicky ženská postava, kterou tvoří užší ramena, štíhlý pas, pěkná prsa, široké boky a silnější nohy. Tady doporučuje Světlana Čiberová rozhodně vypasované tričko nebo halenku, která zdůrazní štíhlou horní siluetu. Následuje sukně, která ovšem nesmí být v pase nabíraná. Rozvolnění sukně přijde až v oblasti boků, jejichž velikost se tím dobře skryje. Dlouhá sukně vypadá velmi efektně. A na nohy nízké pohodlné balerínky. Lodičky na vysokých jehlách se k tomuto typu postavy podle Světlany Čiberové absolutně nehodí.

Postava ve tvaru jablka

Ženy s tímto typem postavy mají širší ramena, větší bříško, pas se ztrácí, prim hrají štíhlé nohy. V tomto případě je lepší zvolit volnější halenku, která zakryje bříško a krásu štíhlých nohou zdůraznit užšími kalhotami. Pozor na délku. Kalhoty nad kotníky nohy spíše zkracují. Pokud volíte kalhoty do zvonu, měly by být co nejdelší, tím se také nohy opticky prodlouží. Tomuto typu postavy sluší pouzdrové šaty. Pokud jsou nohy opravdu pěkné, nemusí se ženy bát nosit sukně nad kolena.

Světlana Čiberová

Úsměvná rada na závěr

Mnohé muže trápí pivní břicho. Podle Světlany Čiberové to nemusí být jen kvůli přemíře vypitého piva. Setkala se ve své praxi i s muži, kteří se s tímto problémem potýkají, aniž by se dotkli alkoholu. A rada pro ně? „Muži, nechte se hýčkat svými ženami. Ženy, buďte na své muže hodné a jejich bříško jim občas pohlaďte. Překvapení bude na obou stranách," uzavírá vizážistka.

autor: jsl
Spustit audio