Nedaří se vám uspořádat si život? Nikdo jiný to za vás neudělá

20. listopad 2015

Sepište si všechno, co vám v životě dělá radost a co vás naopak brzdí v rozvoji. Ujasněte si, kam chcete směřovat a jestli se vám to daří. Pomáhejte ostatním, ale přitom nežijte život druhých. Ti, kteří obětují život svým dětem nebo partnerům, nebývají většinou šťastní.

A šťastní nejsou ani ti, kterým to pak vyčítají. Vezměte tedy život do svých rukou.

Jak tyto poučky využít v praxi? V Radioporadně jsme se ptali lektorky Kláry Bartoníčkové a účastnice projektu Women Welcome Evy Urbanové. Řešili jsme i to, jak zvládat čas teď před Vánocemi.

Takové mytí oken bývá strašákem mnoha domácností právě v této době. Jak takovou činnost zvládnout? Klára Bartoníčková radí změnit na nepříjemné činnosti pohled a pokusit se je vnímat přátelsky.

Slovo „musím“ bychom měli vyškrtnou ze slovníku. Okna přece nemusím umýt, ale chci, protože mám rád(a) čistou domácnost. Povlékat peřiny bychom přece také ještě nemuseli. Ale chceme, protože rádi ležíme v čerstvě vypraném a voňavém povlečení. S tímto pocitem z dobrého výsledku se nám i samotná činnosti bude vykonávat radostněji. Jak se naučit změnit svůj život, se kterým nejsme úplně spokojeni? Zkuste se přihlásit do projektu Women Welcome.

O čem je projekt Women Welcome?

Jedná se o cyklus podpůrných setkávání žen a to formou prožitkového vzdělávání pod vedením dvou lektorek. Témata se týkají sebepoznání, komunikačních a prezentačních dovedností, zvládání času, vytváření cílů a plánování, sebeúcty, zvládání emocí, motivace atd. Vzdělávací setkání se zatím konala ve tříměsíčních cyklech. Další dvě skupiny žen nastupují od ledna do března 2016. Každý cyklus je zakončen závěrečnou konferencí v Rodinném a vzdělávacím cyklu Holoubek v Holicích.

autor: jsl
Spustit audio