Promrzlou pokožku promazávejte zvenku i zevnitř, nejlepší je štamprle olivového oleje

9. leden 2017

Omrzliny kůže nejsou v těchto mrazivých dnech výjimečnou záležitostí. Nezapomeňte, že je potřeba natřít obličej před odchodem do mrazivého dne, ale i po příchodu. Podle kosmetičky Šárky Štefančíkové nestačí jen vnější promazání. Důležité je mazat i zevnitř. Jak na to?

Po příchodů ze zimy do teplého pokoje nechte pleť nejprve pookřát. Když už cítíte, že se vám tváře zahřály, použijte výživný krém. Pokud nemáte nějaký speciální, klidně využijte olivový olej, máslo nebo sádlo, výborné jsou krémy s arganovým olejem, pupalkou nebo kašmírem.

„Arganový olej je výborný, ale měl by být upravený tak, aby ho pokožka byla schopná vstřebat. Pokud si koupíte vzácný olej z Maroka a pravidelně se s ním natíráte, může se stát, že se vám póry kůže ucpou, ta pak nemůže dýchat a začnou se vytvářet pupínky. Proto je důležité, aby jeho molekula byla upravená tak, aby se dostala do kůže a nezanechala jen mastný film na povrchu,“ upozorňuje Šárka Štefančíková.

Každé ráno štamrličku olivového oleje na lačno

Pleť je potřeba chránit i před slunečním zářením. Nejprve tedy natřete pleť krémem s tukovou služkou a potom překryjte krémem s vyšším faktorem. Je dobré používat krémy s UVA i UVB filtry. UVB chrání pleť před vnějším poškozením. UVA filtr je také velmi důležitý, protože zabraňuje poškození pleti, chrání před popraskáním kolagenové vrstvy.

Na vnitřní promazání je vynikající arganový, pupalkový, olivový nebo dýňový olej. Dýňový olej obsahuje zinek, který se podílí na hojení kůže. Takže pokud máme kožní problémy, mohl by tento olej pomoct. A má výbornou chuť. Zkuste ho použít například do zeleninového salátu.

Zkuste jednoduchý výživný peeling

Není dobré provádět peeling několikrát týdně. To by se z vaší pokožky mohla stát hroší kůže. Ale jednou za čas, teď v zimě třeba před sluněním na horách, můžete vyzkoušet přírodní peeling. Nadrťte si ovesné vločky najemno a přikapejte olivový olej tak, aby vznikla kaše. Touto směsí si jemně masírujte obličej. Můžete tímto způsobem jemně kroužit po celém těle. Taková pleť pak bude jemná jako pleť miminka a druhý den se bude hezky opalovat.

Rozmazlujte nejen obličej, ale i ruce

Zkuste si udělat zábal na ruce z olivového nebo ricinového oleje. Dobré jsou také parafinové zábaly. Přístroj na rozpouštění parafinu si můžete pořídit i domů. Parafin vytvoří tukový film na pokožce, a pleť na ruce je pak krásně vláčná a jemná. Dají se koupit i vosky s rozmanitými vůněmi. Podle toho, na co máte zrovna chuť. Je libo třeba čokoládu?

Horká novinka na závěr

Šárka Štefančíková

Vaše pleť může být vyhlazená i bez jehel s botoxem. Dokáže to nová neinvazivní metoda, která eliminuje známky stárnutí, napomáhá pleti relaxovat, vyplňuje ji a vyhlazuje.

„Síla ošetření spočívá v obsahu μ-CONOTOXIN III, což je účinný jed produkovaný korýšem Conus. Tento jed působí blahodárně na pleť tak, že vyhlazuje i hlubší vrásky, dokonce i ty mimické.“ Popisuje novinku kosmetička Šárka Štefančíková. Tato metoda má podle ní výrazně lepší účinky než dosud používaný botox, ovšem bez vedlejších negativních účinků.

autor: jsl
Spustit audio