Výstava fotografií Staleté stromy - šperky přírody

Výstava byla instalována v Letohradském zámku 3. srpna 2011 jako součást slavnosti Pasování javoru klen.

Autorka stejnojmenného pořadu Jana Davidová-Kracíková připravila výstavu z fotografií, které dokumentovaly celý seriál. Více než dvacet fotografických obrazů formátu 50x40cm objevovaly stromy v neobvyklých pohledech. Výstava se později rozšíří a bude samostatně uvedena.

Hosté a diváci přešli z lesa bažantnice do zámeckých prostor v Letohradu.

Vernisáž uvedl ing. Václav Kroutil, radní Pardubického kraje.

Pamětní list k Pasování stromu javoru klen s názvem „Klen Vincenc“ (autor Martin Došek) předal hostům ing. Pavel Kyzlik, ředitel ČLS Dendrologické.

Vernisáž provázela kapela Žůžoband.

Český rozhlas Pardubice děkuje:

Záštitu nad seriálem Staleté stromy šperky přírody převzal ing. Roman Línek, vícehejtman Pardubického kraje, záštitu nad Pamětními listy Pasování javoru klen převzal Petr Šilar, senátor, záštitu nad výstavou fotografií převzal ing. Václav Kroutil, radní Pardubického kraje, hostitelem byl Petr Fiala, starosta Letohradu.

Dále děkuje za významnou pomoc městu Letohrad, jmenovitě panu Fialovi,starostovi, panu Moravcovi, panu Zamazalovi, paní Melicharové.

autor: DAV
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.