Absolutně snadná jahodová bublanina
Potřebujete: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru krupice 1 vanilkový cukr 125 g Hery 1 hrnek mléka 2 vejce 1 kypřící prášek 500 g čerstvých jahod (ale i třešní, višní nebo malin) 1 lžíce oleje na vymazání pekáče 2 lžíce hrubé mouky na vysypání
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C.
V kastrůlku rozehřejeme Heru a necháme trochu vychladnout. V míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a oběma cukry. Přimícháme celá vejce, mléko, rozpuštěný tuk a vařečkou dobře promícháme. Vařečkou nebo metlou umícháme do hladké hmoty.
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a poklademe ovocem. Pečeme 40 až 50 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.