Amsterodamský salát
Potřebujete: 200 g eidamu 1 - 2 jablka tři lžíce citronové šťávy 1 pomeranč 250 g salátové čekanky 200 g krabího masa 250 g nízkotučného jogurtu 5 kapek tekutého diabetického sladidla 1 lžíce hořčice, sůl, pepř 1/2 lžičky mletého zázvoru drcený pepř
Postup:
Sýr nakrájíme na nudličky, jablka rovněž a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme pomeranč a rozebereme na dílky. Omyjeme čekanku a nakrájíme také na nudličky, smícháme kousky krabího masa se sýrem, jablky, pomerančem a čekankového salátu. Jogurt ušleháme s umělým sladidlem, hořčicí a 1 lžící citronové šťávy. Zálivku osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Salát rozdělíme na 4 talíře, přelijeme zálivkou a nepatrně posypeme drceným pepřem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.