Babiččin králík

Potřebujete: naporcovaný králík 1 sklenice naložené papriky s cibulí (opatříme běžně v obchodě) několik syrových brambor (podle chuti a velikosti pekáče) 1 balíček plátkového tvrdého sýru 2 dcl šlehačky sůl, pepř

Postup:
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do pekáče vysypeme celý obsah sklenice naložené cibule s paprikami, poklademe kolečky brambor, rozložíme porce králíka, znovu kolečka brambor, přikryjeme sýrem zalijeme šlehačkou a necháme 2 hodiny v chladnu odležet. Pečeme pomale do měkka. Podáváme bez přílohy.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.