Babiččiny brambory

Potřebujete: brambory olej sůl česnek petrželka pažitka anglická slanina alobal

Postup:
Pro každou osobu potřebuji cca 2-3 brambory - oprané i se slupkou, rozkrojené napůl. Do mísy dáme 2 lžíce oleje, sůl, česnek (lisovaný), petrželku, pažitku, nadrobno nakrájenou anglickou slaninu - vše podle chuti a množství strávníků - prostě přiměřeně. Brambory dáme do mísy se všemi ostatními ingrediencemi, promícháme a klademe na alobal, který uzavřeme a uděláme balíčky- ty dáme na plech a pečeme cca 40 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.