Bedly na víně
Potřebujete: 1 kg bedel, 1 dl bílého vína, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, šťáva z půlky citronu, pepř, sůl, máslo
Postup: Hlavičky bedel oloupeme a prudce z obou stran na oleji. Potom je vyrovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly osolíme a opepříme. Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Pak podlijeme bílým vínem a povaříme. Tuto směs, kterou ještě ochutíme citronovou šťávou, přelijeme přes hlavičky bedel. Pečeme ve středně vyhřáté troubě půl hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka