Bezinkový likér
Potřebujete: 2 kg přebraných zralých bezinek 1 litr vody 1 badyán 650 g krystalového cukru 2 vanilkové cukry 5 lžic mleté kávy 1/2 litru rumu
Postup:
Bezinky vaříme ve vodě asi 15 minut. Potom přecedíme, můžeme jemně vymačkat. Do horké šťávy přidáme cukr, vaříme asi 5 minut, potom přidáme vanilkový cukr a vaříme ještě asi 2 minuty. Přidáme uvařenou kávu bez usazeniny, necháme vychladnout a přilijeme rum.
Plníme do lahví.
Pije se 1 sklenička večer. Údajně pomáhá při bolestech revmatického původu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.