Biftek naložený v podmáslí
Potřebujete:hovězí maso vhodné na biftek,cibuli,pepř,koření podle chuti,podmáslí
Postup:
Maso (bifteky) nenaklepáváme, pouze rozmačkáme dlaní. Cibuli pokrájíme na kolečka a dáme na dno mísy (nejlépe keramické), na ni položíme okořeněné maso. Maso nesolíme! Opět zasypeme kolečky cibule a celé zalijeme podmáslím a necháme odležet v lednici 4 až 5 dnů. Poté maso vyndáme (neoplachujeme) a na rozpáleném oleji orestujeme z každé strany minutu nebo chvilku déle. Otáčíme kleštěmi, do masa nepícháme. Můžeme dát orestovat i cibuli.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.