Červená česnečka

Potřebujete: 800 g čerstvých rajčat oloupaných, 3-4 stroužky česneku, 2 malé cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička másla, sůl, pepř, 1 lžička kari koření, 3/4 l zeleninového vývaru (i z kostky), 1 malou cuketu, 1 pórek, bazalka

Postup: Česnek a cibule nakrájejte a poduste ve směsi oleje a másla, přidejte pokrájená rajčata, krátce osmahněte a okořeňte. Přilijte vývar a duste pod pokličkou asi 15 minut. Mezitím očistěte cuketu, pórek a bazalku. Cuketu nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka. 5 minut před koncem vaření přihoďte zeleninu do polévky a dovařte. Dochuťte bazalkou a případně solí a česnekem, aby byla polévka pikantní.
Podávejte s osmaženými kostičkami chleba.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.