Červená řepa na víně

Potřebujete: 1 kg červené řepy 2 cibule 8 rajčat olivový olej 150 g žampionů 2 lžíce rajčatového protlaku 2 dl červeného vína 2 dl vývaru sůl pepř

Postup:
Omytou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, protlak, víno a podle potřeby vývar a podusíme. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, plátky řepy, prohřejeme a podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.