Červené Karkulky
Potřebujete: 400 ml mléka 2 vejce 120 g hladké mouky 50 g ovesných vloček 250 g žervé 100 g jahod 50 g cukru
Postup:
V mléce rozšlehejte vejce, přidejte mouku, vločky a špetku soli. Těsto nechte krátce odpočinout a pak smažte na tukem potřené pánvi tenké palačinky. Žervé rozmíchejte s jahodami a cukrem. Krémem potřete palačinky, ozdobte nakrájenými jahodami, složte do šátečků a pocukrujte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.