Cuketové soudečky
Potřebujete:větší cuketu, cibuli, mleté maso, sůl, pepř
Postup:
Z omyté cukety odkrojíme konce, nakrájíme na špalíky dlouhé 3 až 4 centimetry. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi centimetr dužiny. Tyto soudečky naskládáme na pekáč potřený olejem. Na pánvi na trošce oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Po chvíli přidáme nadrobno posekanou dužinu z cukety, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme. Za občasného míchání dusíme, až se odpaří větší část vody, kterou pustí cuketa. Touto směsí naplníme soudečky na pekáči, dáme do vyhřáté trouby zapéct. Navrch můžeme posypat sýrem. Podávat můžeme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.