DIA Mandlové pracny
Postřebujete: 200 g mouka pšeničná hladká - nebo polohrubá 150 g máslo - nebo tuk 1 vejce 100 g mandle loupané - nastrouhané Vitar Sweet - 50 g do těsta + 20 g na posypání 20 g kakaa na posypání
Postup:
Změklé máslo nebo tuk utřeme se sladidlem, přidáme vejce a našleháme. Promícháme s mandlemi a moukou a vypracujeme vláčné těsto. Necháme je v chladu půl hodiny odležet, potom je vtlačíme do vymazaných formiček. Naplněné formičky přendáme na plech a v troubě vyhřáté na 210 °C upečeme. Ještě teplé pečivo vyklepneme z formiček a po vychladnutí je uložíme v chladu. Před podáváním je poprášíme sladidlem a kakaem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka