Dobré špenátové lívanečky
Potřebujete: 1/2 kg špenátu, 5 dkg másla, 2 žloutky, 3 dkg mouky, sůl, na špičku nože prášek do pečiva, dva bílky
Postup: Špenát povaříme, scedíme a umeleme. Pokud kupujeme špenátovou drť, nesmí být předvařená. Dále ve špenátové směsi rozšleháme žloutky, sůl, prášek do pečiva, mouku a na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto lijeme do předem vymaštěného lívanečníku a smažíme z obou stran. Jako příloha je vhodná například bramborová kaše.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.