Dobrudžanské jídlo
Potřebujete: 240g paprik, mrkev, celer, olej, 200g cibule, 60g rýže, 320g rajčat, pálivá paprika, zelená petržel, pepř, sůl
Postup: Nadrobno nakrájíme cibuli, mrkev a celer a vložíme je do studeného tuku s malým množstvím vody a soli. Dusíme až do vypaření vody potom vložíme papriky nakrájené na plátky, rajčata a neuvařenou rýži. Rozmícháme s horkou vodou v poměru 3 díly horké vody k 1 dílu studené vody. Posypeme zelenou petrželí, pálivou paprikou a zapečeme. Hotové jídlo ochutíme pepřem, přikryjeme pokličkou a necháme odstát 10 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka